RCMS Bell Schedule 2019-2020

RCMS Bell Schedule

 

7:55 — Dismissal to 1st Period

8:00 - 9:12 — 1st Period (includes morning announcements); 72 minutes

9:12 - 10:14 — 2nd Period; 62 minutes

10:14 - 10:19 — Passing; 5 minutes

10:19 - 11:21 — 3rd Period; 62 minutes

11:21 - 1:02 — 4th Period; 71 minutes

                6th grade lunch: 11:26 – 11:56

7th grade lunch: 11:59 – 12:29

8th grade lunch: 12:32 – 1:02

1:02 - 1:07 — Passing; 5 minutes

1:07 - 1:53 — 5th Period; 46 minutes

1: 53 - 2:55 — 6th Period; 62 minutes

2:55 — Dismissal to lockers/bus/pickup

 

                Total instructional minutes: 385

 

FLEX SCHEDULE

7:55 — Dismissal to 1st Period

8:00 - 9:12 — 1st Period (includes morning announcements); 72 minutes

9:12 - 10:14 — 2nd Period; 62 minutes

10:14 - 10:19 — Passing; 5 minutes

10:19 - 11:21 — 3rd Period; 62 minutes

11:21 - 1:02 — 4th Period; 71 minutes

                6th grade lunch: 11:26 – 12:56

7th grade lunch: 11:59 – 12:29

8th grade lunch: 12:32 – 1:02

1:02 - 1:07 — Passing; 5 minutes

1:07 - 2:09 — 6th Period; 62 minutes

2:09 - 2:55 — FLEX; 46 minutes

2:55 — Dismissal to lockers/bus/pickup

 

INCLEMENT WEATHER—1 HOUR DELAY

                (Breakfast Served)

8:55 — Dismissal to 1st Period

9:00 - 10:09 — 1st Period (includes morning announcements); 69 minutes

10:09 - 11:08 — 2nd Period; 59 minutes

11:08 - 11:13 — Passing; 5 minutes

11:13 - 12:52 — 3rd Period; 69 minutes

                6th grade lunch: 11:18 – 11:48

7th grade lunch: 11:50 – 12:20

8th grade lunch: 12:22 – 12:52

12:52 - 12:57 — Passing; 5 minutes

12:57 - 1:56 — 4th Period; 59 minutes

1:56 - 2:55 — 6th Period; 59 minutes

2:55 — Dismissal to lockers/bus/pickup

 

INCLEMENT WEATHER—2 HOUR DELAY

                (No Breakfast Served)

9:55 — Dismissal to 1st Period

10:00 - 10:48 — 1st Period; 48 minutes

10:48 - 11:35 — 2nd Period; 47 minutes

11:35 - 11:40 — Passing; 5 minutes

11:40 - 1:15 — 3rd Period; 65 minutes

                6th grade lunch: 11:45 – 12:15

7th grade lunch: 12:15 – 12:45

8th grade lunch: 12:45 – 1:15

1:15 - 1:20 — Passing; 5 minutes

1:20 - 2:07 — 4th Period; 47 minutes

2:07 - 2:55 — 6th Period; 48 minutes

2:55 — Dismissal to lockers/bus/pickup